Dakreiniging Schaarbeek

Vind een firma voor dakreiniging in Schaarbeek

Heeft je dak niet meer de frisse kleur van weleer? Ziet het er verweerd uit? Is het begroeid met mos of verdwenen onder het vuil? Dan is een dakreiniging een goed idee. Je dak zal opnieuw stralen.

Welke mogelijkheden er zijn, lees je hier. Ook over nabehandelingen als coaten en impregneren, kan je hier meer info lezen. Wil je overgaan tot actie? Vraag dan hier offertes aan.

dakreiniging Schaarbeek

De voordelen op rij:

  • Verlengt de levensduur van het dak
  • Tijdsbesparing
  • Schoon dak verbetert het aanzicht van jouw woning

Wat zijn de voordelen van dakreiniging?

Een dakreiniging in Schaarbeek zorgt voor een frisse look van je woning. Het kan weer uitstraling geven aan je huis. Het dak zorgt immers net als je gevel voor het uitzicht van je woonst.

Je dak proper houden doe je echter niet enkel vanuit esthetisch oogpunt. Het zorgt er ook voor dat je dak veel langer meegaat. Wanneer mos of vuil te lang op het dak liggen, kan de dakbedekking poreus worden omdat deze langer vochtig blijft. Dat kan dan weer leiden tot scheuren en barsten als de temperatuur zakt. En dat zorgt dan weer voor lekkages waarbij het water in de dakconstructie en zelfs je woning kan sijpelen. Je dak bij tijd en stond (laten) reinigen, is dus aan te raden.

Een overzicht van dakreinigingstechnieken en kosten

Is het tijd voor dakreiniging? Dan is het belangrijk dat het dak eerst goed wordt geanalyseerd alvorens aan de werken te beginnen. Welke dakbedekking ligt er? In welke mate is er vuil aanwezig? In welke staat is het dak? Op basis van deze vragen, kan je bepalen welke methodiek van reinigen en welke reinigingsproducten het meest aangewezen zijn. Er zijn immers verschillende technieken en ook heel wat producten. Indien je een dakreiniger uit Schaarbeek inschakelt, zal deze het dak sowieso eerst komen inspecteren en kan je samen bekijken wat het beste is voor jouw dak. We lijsten hieronder een aantal methodieken voor jou op en geven daarbij ook telkens een prijsindicatie.

dak ontmossen Schaarbeek

Dak ontmossen in Schaarbeek

Alle soorten dakbedekking hebben vroeg of laat te maken met mosvorming. Vooral de delen waar niet veel zonlicht is. Als een dak bedekt is met mos, zal het water langer worden vastgehouden met alle gevolgen van dien. Ontmossen is dus belangrijk om een vlotte waterafvoer te garanderen.

Ontmossen gebeurt met een hogedrukreiniger. De te hanteren druk hangt af van de soort dakbedekking. Als de dakbedekking dit toelaat, wordt er een vuilfrees gebruikt. Dat is een speciale roterende sproeikop waarmee mos makkelijker verwijderd kan worden. Het afspuiten gebeurt altijd in neerwaartse richting zodat er geen water onder dakpakken kan binnen sijpelen.

Afhankelijk van de hardnekkigheid van het te verwijderen mis, kan er een reinigingsmiddel of anti-mosproduct worden gebruikt voor de dakreiniging. Dit middel maakt dat er minder snel mossen terug zullen groeien. Het moet afgestemd worden op het type van dakbedekking. Nadat het dak is schoongespoten, wordt het reinigingsproduct op het dak beneveld wat even moet inwerken. Afhankelijk van de dakbedekking en de hoeveelheid vuil, kan dit één tot enkele uren duren. Tot slot wordt het dak nogmaals schoon gespoten.

mos op dakpannen

Dak ontmossen prijs

De prijs voor het ontmossen van een dak is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het te behandelen dak, de huidige staat van de dakbedekking, de producten die worden gebruikt, de bereikbaarheid van het dak, enz. Om je dak enkel te laten ontmossen, moet je zo’n €9,- à €15,- per vierkante meter voorzien. De werkkosten van de vakman zitten hierin inbegrepen.

Zorg dat je de nodige voorbereidingen treft. Zo moet er een vlotte toegang zijn naar het dak zodat de werken naar behoren kunnen worden uitgevoerd. Zorg dat er geen zaken meer als bloempotten of tuinmeubelen op het dak staan of de toegang tot het dak belemmeren. Indien de dakreiniger uit Schaarbeek dit nog moet doen, zal dit op de factuur komen. Bedek zaken die onmogelijk te verplaatsen zijn met een zeil of oud laken zodat deze niet beschadigd kunnen worden gedurende de dakreiniging. Sluit tot slot de afvoer van het regenwater af. Zo vermijd je dat stukken mos of het reinigend product in de regenput terecht komen.

dak reinigen Schaarbeek

Dakreiniging van dakpannen of dakplaten

Ook zonder veel mosvorming, is het reinigen van een dak bij tijd en stond aan te raden. Wanneer je dak bestaat uit dakpannen of dakplaten, is het geen probleem om deze te reinigen onder hoge druk. Heb je een leien dak, moet lage druk gebruiken om schade te voorkomen.

Niet alle dakpannen zij echter geschikt om zomaar met een hogedrukreiniger te behandelen. Bepaalde soorten zoals betondakplaten of keramische pannen moeten eerst met een product schoongemaakt worden alvorens je ze kan afspuiten.

Heet water is meestal voldoende als het gaat om een kleine vervuiling. Zit je echter met hardnekkige vervuiling, is het aan te raden om een reinigingsmiddel aan het water toe te voegen. Informeer je goed welk product het best is voor jouw dak.

Dakplaten en dakpannen reinigen kosten

Een eenvoudige reiniging van je dak, kost gemiddeld €5,- à €15,- per vierkante meter als je dit laat doen door een dakreiniger uit Schaarbeek.

dak impregneren

Dak laten impregneren in Schaarbeek

Om je dak langdurig te beschermen, is het te overwegen waard om het te laten hydrofoberen of impregneren nadat het werd gereinigd. Reinigen of ontmossen is nodig om je dakbedekking een langere levensduur te geven, maar als je dit regelmatig doet, kan je dak kwetsbaar worden. Dit kan je vermijden door het dak te beschermen. Op die manier voorkom je dat er snel terug mossen of algen op je dak komen te staan en moet je dus minder snel opnieuw actie voeren.

Wanneer je het dak laat impregneren, wordt er een transparante beschermlaag op gelegd. Het is een vocht- en vuilwerend middel dat in de poriën van het dak intrekt zodat mos of ander vuil er zich moeilijker aan kan hechten. Ook blijft het dak droger dankzij deze bescherming. Het hydrofoberingsmiddel, oftewel waterafstotend product, is altijd kleurloos. De oorspronkelijke kleur van je dak blijft dus bewaard.

Dak impregneren prijs

Om je dak te laten impregneren, moet je €5,- à €10,- rekenen. De prijs kan wel verschillen naargelang de hellingsgraad en bereikbaarheid van het dak. Hoe moeilijker dit is, hoe hoger de prijs kan gaan.

dakcoating

Dakcoating

Net als bij het impregneren, zorgt dakcoating voor een beschermlaag van je dak. Zo blijft het langer gevrijwaard van mos of ander vuil zoals dakaarde. Het verschil is dat een dakcoating niet volledig intrekt de poriën, maar eerder een filmlaag legt. Je dakbedekking is op die manier goed beschermd tegen indringing van vocht, terwijl het toch nog goed kan ademen.

Je kan kiezen voor een transparante coating als je de originele kleur wil behouden, maar je kan ook opteren voor een andere kleur. Hierdoor krijgt het dak een heel nieuwe look. Of je nu voor een transparantie coating of een coating met kleur kiest, je dak zal een heel nieuw uitzicht krijgen. Hier bespaar je heel wat mee. De oude pannen of leien moeten niet vervangen worden als deze verouderd zijn.

Dak coaten prijs

De prijs van een dakcoating hangt van verschillende factoren af. Zo spelen de grootte, de hellingsgraad en de bereikbaarheid van het dak een grote rol. Op een heel steil dak van leien kan je bijvoorbeeld niet lopen, waardoor er speciale apparatuur nodig is. Dit zal de prijs omhoog doen gaan. Gemiddeld betaal je voor het coaten van een hellend dak met pannen €25,- à €45,- per vierkante meter.

dakgoten reinigen Schaarbeek

Dakgoten reinigen Schaarbeek

In je dakgoten belanden heel wat bladeren, vuil en zelfs mos. Deze kunnen na een tijdje de dakgoot verstoppen. Een dakgoot kan dan gaan lekken of zelfs breken onder gewicht van het vuil en water dat niet meer wordt afgevoerd. Ook kan overtollig water in de gevel lopen waardoor er op termijn vochtplekken en schimmels kunnen ontstaan. Tot slot kan een te zwaar wordende dakgoot de voegen van de buitenmuur lostrekken. Regelmatig je dakgoten laten reinigen, is dus belangrijk om schade te voorkomen. Het wordt aanbevolen om één keer per jaar een grondige dakgootreiniging te doen en tussendoor de goten controleren.

Een verstopte dakgoot is makkelijk te vermijden door frequent de losse bladeren in de dakgoot weg te nemen en eventuele takken die boven de goot hangen te snoeien. Door je dak regelmatig te ontmossen, kan je voorkomen dat mos zich begint voort te planten in de dakgoot zelf.

Dakgoot reinigen prijs

Een dakgoot reinigen, is geen werkje zonder gevaar, zeker niet als dit op grote hoogte moet gebeuren. Het is aan te raden iemand in te schakelen die het nodige materiaal daarvoor heeft. De prijs voor het reinigen van je dakgoot, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de bereikbaarheid een grote rol. Is een ladder voldoende of moeten er stellingen worden geplaatst? Dat laatste zal duurder uitvallen. Gemiddeld moet je rekenen op een €3,- à €5,- per lopende meter.

Wil jij jouw dak weer laten stralen? Kies voor dakreiniging in Schaarbeek!

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Gemeente: Schaarbeek
Wijken: Noordwijk, Brabantwijk, Haachtse Steenweg, Colignon, Schaarbeek station, Helmet, Terdelt, Josaphatpark, Josaphat station, Joshaphat, Dailly, Reyers, Plasky, Tervurense Poort en Georges Henri
Website van de gemeente Schaarbeek
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Brussel, Evere, Sint-Lambrechts-Woluwe, Etterbeek en Sint-Joost-ten-Node

Ook in deze plaatsen actief:

Brussel | Schaarbeek | Anderlecht | Sint-Jans-Molenbeek | Elsene | Ukkel | Laken | Vorst | Sint-Lambrechts-Woluwe | Jette

Ook voor andere schoonmaakdiensten is Puroclean er voor jou!

Naast dakreiniging hebben wij ook een informatie pagina opgezet voor gevelreiniging in Schaarbeek.

Werkgebied Schaarbeek

Veelgestelde vragen over dakreiniging

Wat is de beste tijd om het dak te (laten) reinigen?

Wanneer je je dak grondig wil laten reinigen en/of nabehandelen, is het belangrijk dat het niet te warm is. Anders zullen de producten die worden gebruikt, te snel verdampen. Ook mag het niet vriezen. Bij te lage temperaturen verdwijnt de efficiëntie van de producten. Bovendien is het bij vriesweer te gevaarlijk om op een dak te klimmen. Tot slot is storm of felle regen ook uit den boze. De producten zullen gewoon wegspoelen nog voor ze kunnen indringen. Nat weer is eveneens gevaarlijk. Wel is het interessant om de werken na een aantal regenachtige dagen te doen. Dan is het vuil al wat weker en kan het makkelijker worden weggespoeld.

Het is interessant om je dak elk jaar winterklaar te maken. Bladeren uit de afvoer halen, takken verwijderen, enz. Zo is er minder kans op blijvend vocht dat zal vastvriezen en zo barsten of scheuren kan veroorzaken. Na de winter heeft je dak heel wat te verduren gehad. Ga daarom in de lente nog eens het dak op om opgehoopt vuil weg te vegen en te checken of er geen barsten of scheuren zijn ontstaan. Kortom, je dak reinig je best voor en na de winter. Geen tijd? Dan is vooral de reiniging voor de winter cruciaal.

Wat zijn de gevaren van het dak zelf te ontmossen?

Als je van plan bent om zelf je dak te ontmossen, moet je op een aantal zaken letten. Eerst en vooral moet je je goed laten informeren over de mogelijke producten. Niet elk product is geschikt voor eender welke dakbedekking. Zodra je het juiste product hebt, is het de kunst om dit correct te gebruiken. Zo bekom je een mooi resultaat.

Weten welke dakbedekking op jouw dak ligt is cruciaal voor een goede dakreiniging. Er is sinds 2019 een verbod op het ontmossen van asbest daken.

Daarnaast is er ook een gevaarlijke kantje aan het werk. Op hoogte werken, is niet zonder risico. Zeker bij een schuin dak, is heel wat voorzichtigheid geboden. Je moet het dak ook vlot kunnen bereiken om de werken goed te kunnen uitvoeren. Het kan zijn dat je hier speciaal stellingen voor moet huren wat geld kost. 

Het inschakelen van een dakreiniger uit Schaarbeek heeft dus heel wat voordelen. De vakman gebruikt kwalitatief materiaal en het juiste product. De werken zullen correct worden uitgevoerd. Je ben dus vrij zeker van een optimaal resultaat. Ook moet jij je niets aantrekken van stellingen en loop je zelf geen gevaar. Tot slot kan je profiteren van een verlaagd BTW-tarief als je woning ouder is dan 10 jaar. Wanneer je zelf alles aankoopt, kan dat nooit.

Kan een rieten dak ook gereinigd worden?

Het is perfect mogelijk om een rieten dak te laten reinigen. Dit gebeurt volledig zonder water of een hogedrukreiniger. Ofwel wordt al het aanwezige vuil uit het riet gekamd ofwel wordt het riet gescheerd. Hierbij wordt de vervuilde toplaag verwijderd.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Tijd om je dak te laten reinigen? Vraag dan eerst meerdere offertes op. Zo kan je prijzen vergelijken. Hier kan je geheel vrijblijvend offertes vragen van dakreinigers bij jou in de buurt.

Woning ouder dan 10 jaar? BTW korting

Voor het reinigen van een dak bestaan er geen premies. Wel kan je genieten van een btw-verlaging als je woning ouder is dan 10 jaar. Je betaalt dan maar 6 procent btw op de hele factuur in plaats van 21 procent. Dit kan een hele slok op de borrel schelen.

dakreiniger Schaarbeek

Blije klanten in Schaarbeek

tevreden dakreiniging klant

Het dak van ons huis was erg smerig geworden door de jaren heen en dakreiniging leek ons de beste keuze. Via deze website goede informatie gevonden en direct een dakcoating erbij gedaan. Handige offerteservice!

– Liesbeth de V. – regio Schaarbeek

blije klant dakreiniging

Het vinden van een dakreiniger voor ons dak van dakpannen was geen makkelijke job. Via deze website mij goed ingelezen over de mogelijkheden en zodoende de juiste firma gevonden. Top!

– Jake S. wonend in Schaarbeek

Wil jij in contact komen met dakreinigers uit Schaarbeek?