Gevelreiniging Boom

Vind een firma voor gevelreiniging in Boom

Is gevelreiniging in Boom nodig omdat je gevel de frisse kleur van weleer heeft verloren? Hangt er te veel mos aan je gevel? Zijn er nog verfsporen die verwijderd moeten worden? Ook dan is gevelreiniging interessant. Het is niet aan te raden om dit zelf te doen, maar om een gespecialiseerde firma hiervoor in te schakelen.

Hier vind je alvast de nodige informatie over het laten reinigen van je gevel zodat je goed geïnformeerd een gevelreiniger werkzaam in Boom kan zoeken. Wil je overgaan tot actie? Vraag dan hier offertes aan.

gevelreiniging Boom

De voordelen op rij:

  • Verlengt de levensduur van de gevel
  • Een frisse gevel verbetert het aanzicht van jouw huis
  • Gevelreiniging voegt waarde toe aan jouw woning

Wat zijn de voordelen van gevelreiniging?

De gevel van je huis krijgt heel wat te verduren. Hij wordt dan ook voortdurend blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Zaken als algen en mos kunnen zich vastzetten op je gevel. Op termijn kunnen er dan microscopisch kleine haarscheurtjes ontstaan. De baksteen kan beginnen afbrokkelen, voegwerk komt los te zitten en vocht kan vrij spel krijgen. Zodanig zelfs dat het je binnenmuren kan aantasten. Dit kan niet alleen zorgen voor hogere verwarmingskosten door warmteverlies, maar ook voor een onaangename geur. Tijdig reinigen, is belangrijk vooraleer de muurisolatie en de spouw aangetast worden. Het kost een pak meer als deze moeten vernieuwd worden.

Een gevelreiniging frist je woning in Boom ook weer op. Naast het weer, heeft de gevel immers ook te maken met vervuiling. Zo hecht bijvoorbeeld roet zich vast aan je gevel. Na een reiniging zal het oorspronkelijke karakter volledig tot zijn recht komen. Je huis zal weer op en top stralen. Omdat je woning na een gevelreiniging in een betere staat verkeert, zorgt het tot slot ook voor een meerwaarde.

Verschil tussen zachte en harde gevelreiniging

Het type vervuiling zal bepalen in welke mate je gevel gereinigd moet worden. Lichte vervuiling door zaken als mos of resten van planten kunnen met een zachte gevelreiniging worden verwijderd. Hiervoor zijn geen chemische producten nodig. Met technieken als stoomreinigen of vochtstralen kan het vuil verwijderd worden.

Meer hardnekkige vervuiling zoals graffiti of roet vragen meer agressieve technieken zoals zandstralen of een gevelreiniging met chemische producten. Deze hardere manier van gevelreiniging kunnen meer schade berokkenen. Bij zandstralen of droogijsstralen wordt de bovenste laag volledig verwijderd. De specialist zijn werk laten doen, is dus ten stelligste aan te raden.

Een overzicht van gevelreinigingstechnieken en kosten

Er zijn verschillende manieren om je gevel te reinigen. Zo is het niet altijd nodig om met een reinigingsproduct te werken. Er zijn heel wat milieuvriendelijke manieren. Alles hangt af van het materiaal waaruit je gevel bestaat en in welke mate de gevel moet worden schoongemaakt. Zo vraagt een oude natuursteen meer voorzichtigheid dan een moderne baksteen. En is mos makkelijker te verwijderen dan hardnekkig vuil zoals roet.

De prijs voor een gevelreiniging in Boom wordt per vierkante meter berekend. Deze is afhankelijk van de hoeveelheid en de hardnekkigheid van het te verwijderen vuil of de aanslag, de reinigingsmethode en de bijhorende arbeidskosten. Soms moeten de voegen na reiniging hersteld worden. Dit zorgt uiteraard ook voor een meerkost. De prijs per vierkante meter wordt dan vermenigvuldigd met het aantal vierkante meter van de totale geveloppervlakte die gereinigd moet worden. De openingen (deuren en ramen) worden uiteraard niet meegeteld. Indien je je gevel nadien nog wil laten impregneren, zal dit nog een extra kost met zich meebrengen.

gevel zandstralen Boom

Gevel zandstralen in Boom

Bij zandstralen worden er kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Vooral bij sterk vervuilde gevels is dit een veel gebruikte techniek. Denk aan gevels met graffiti op of die te maken hebben met een heftige roetaanslag.

Voor een gevel die bestaat uit poreus materiaal, is deze methode niet geschikt. Zandstralen is een agressieve, maar milieuvriendelijke methode. Het zorgt er voor dat de originele kleur van je gevel weer tevoorschijn komt.

Gevel zandstralen prijs

Je gevel laten zandstralen kan vanaf €10,- per vierkante meter.

vochtstralen Boom

Vochtstralen

Wanneer je je gevel in Boom laat reinigen met vochtstralen, wordt je gevel bespoten met een combinatie van water en zand. Soms worden ook glasparels of kalk gebruikt in plaats van zand. Door de toevoeging van water, zal het reinigen veel zachter verlopen. Deze techniek kan dus voor meerdere types van gevelbekleding gebruikt worden dan zandstralen. De dikte van de zandkorrels en de verhouding water en zand kan volledig worden afgesteld op het type gevelsteen. Een andere benaming voor vochtstralen is ook wel gritstralen.

Vochtstralen prijs

Om je gevel te laten reinigen met vochtstralen, moet je rekenen om een gemiddelde prijs van €12,- per vierkante meter.

nevelstralen

Nevelstralen

Indien de gevel van je woning voorzichtig aangepakt moet worden, is nevelstralen een aangewezen techniek. Hier wordt gebruik gemaakt van indirecte stralen die heel nauwkeurig kunnen ingesteld worden. De korrelvorm en spuitmond zal volledig aangepast worden aan jouw gevel. Zeker bij historische gebouwen in Boom is dit de meest aangewezen manier om een gevel te reinigen. Het is ideaal bij milde tot middelzware vervuiling van groene aanslag en kan op zowat alle materialen gebruikt worden.

Nevelstralen prijs

Om een gevel met nevelstralen te reinigen, moet je zeker rekenen op €15,- per vierkante meter.

Droogijsstralen

Met droogijsstralen wordt er gebruik gemaakt van droogijs in korrelvorm van ongeveer -80 graden. De geveloppervlakte koelt in die mate af dat de vuile laag meteen loskomt. Zeker bij monumenten en historische gebouwen is dit een aan te raden techniek.

Wervelstralen

Wervelstralen, ook wel wervelgommen genoemd, is een droge reinigingstechniek. Met behulp van een compressor wordt de gevel bestraald met poeder. Afhankelijk van het gevelmateriaal en de hardnekkigheid van het vuil, wordt voor een bepaald type poeder gekozen. Deze methode is interessant bij matig vervuilde gevels.

stoomreinigen Boom

Stoomreinigen in Boom

Bij stoomreinigen wordt onder een bepaalde druk warm water of stoom op de gevel gespoten. Er wordt alleen maar gebruik gemaakt van water. Dit maakt dat dit een goedkope en milieuvriendelijke manier is van gevelreiniging. Het water kan gewoon met het losgekomen vuil worden weggespoeld omdat er geen milieuvervuilende producten worden gebruikt. De temperatuur van het water schommelt tussen de 100 en 150 graden.

De kracht van het reinigen wordt bepaald door de temperatuur van het water en niet door de druksterkte. Bij minder vervuilde gevels, is dit een goede manier om te reinigen. Denk aan algen, mossen of resten van klimop. Het is wel niet altijd mogelijk om de originele kleur van de gevel weer volledig zichtbaar te krijgen. Als je gevel te vervuild is, is deze methode sowieso weinig zinvol.

Stoomreinigen prijs

Vanaf €5,- kan je je gevel laten stoomreinigen.

gevel reinigen Boom

Chemisch reinigen gevel

Een chemische gevelreiniging wordt vooral gekozen bij gevels met milde tot hardnekkige vervuiling zoals verfresten of roetaanslag. Met biologische of chemische middelen wordt de gevel gereinigd. Een mengsel van stoffen weken het vuil los of lossen het op. Deze middelen zijn afgestemd op de gevelbekleding zodat er geen schade wordt veroorzaakt. Hierdoor kan deze techniek ook op broze materialen zoals oude bakstenen gebruikt worden.

Sommige producten bevatten zuren en kunnen bepaalde types van gevelbekleding aantasten. Vaak moet een gevel na een chemische reiniging nagespoeld worden met stoom of warm water onder hoge druk. Dit proces kan een risico zijn voor sommige gevels. Voordeel is wel dat er in korte tijd grote oppervlaktes kunnen worden schoongemaakt.

Chemisch reinigen prijs

Gemiddeld kost het €15,- per vierkante meter om een gevel chemisch te laten reinigen.

laserreiniging Boom

Laserreiniging

Bij een gevelreiniging door middel van laser wordt het vuil door intensief licht verdampt. De laser zorgt voor een hoge temperatuur die zeer plaatselijk optreedt en het vuil doet verdampen zonder dat de ondergrond beschadigd geraakt. De techniek is vooral effectief op lichte gevels. Lichte ondergronden doen het laserlicht weerkaatsen. Het vuil absorbeert het licht waardoor het verdampt.

Het voordeel van laserreinigen is dat het om een milieuvriendelijke techniek gaat waarbij het lang zal duren vooraleer de gevel opnieuw vuil zal worden. Het oppervlak wordt immers niet ruw. Nadeel is dat het een erg dure techniek is en vooral van toepassing voor lichtere steensoorten. Inerte materialen als glas of steen vormen geen probleem voor laserreiniging, tenzij er metaalpigmenten in zitten. Andere materialen zoals kunststof of coatings kunnen aangetast worden door het laserlicht. Ook bij natuursteen kan er verkleuring optreden. De keuze van het juiste type van laser is cruciaal.

Laserreiniging prijs

Een gemiddelde prijs op laserreiniging zetten, is erg lastig. De prijs is volledig afhankelijk van de oppervlakte die gereinigd moet worden. Ook de bereikbaarheid van de gevel speelt een rol. Een laserreiniging kan zeer arbeidsintensief zijn omdat plekje per plekje gelaserd moet worden. De kosten lopen dan ook erg hoog op. 

glazen gevel reinigen

Mechanische reiniging

Bij gladde oppervlaktes zoals glas of platen, wordt de gevel soms mechanisch gereinigd. Voor poreuze ondergronden als beton of baksteen, is deze techniek niet geschikt. Bij een mechanische gevelreiniging wordt de oppervlakte intensief geborsteld door een machinaal aangedreven borstel. In combinatie met water en reinigingsmiddelen wordt zo het vuil verwijderd. Dit alles gebeurt met een machine waardoor niemand persoonlijk de hoogte in moet. Ook kan de reiniging in Boom erg snel worden uitgevoerd.

Wil jij jouw gevel weer laten stralen? Kies voor gevelreiniging in Boom!

Gemeente Boom

Plaats: Boom
Website van de Gemeente Boom
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Niel, Rumst, Puurs en Willebroek

Ook in deze plaatsen actief:

Antwerpen | Deurne | Mechelen | Borgerhout | Berchem | Merksem | Turnhout | Wilrijk | Brasschaat | Geel

Dak en gevel reinigen, 2 vliegen 1 klap.

Naast een gevelreiniging ook een dakreiniging in Boom uit laten voeren? Lees er meer over op onze uitgebreide informatiepagina.

Werkgebied Boom

Gevel impregneren na reiniging

Het kan interessant zijn om na een gevelreiniging de gevel ook te laten impregneren. Dit wordt ook we hydrofoberen genoemd. Hierbij wordt de gevel voorzien van een beschermlaag die water- en vuilafstotend is. Deze wordt aangebracht met een drukpomp. Zo krijgt vocht veel minder de kans om binnen te dringen. Het waterwereld middel zorgt er ook voor dat er minder vuil wordt aangetrokken. Tot slot is het bij een gevel die geïmpregneerd of gehydrofobeerd is makkelijker om vuil nadien vlotter te verwijderen. De kosten om je gevel te laten impregneren liggen tussen de €6,- en €15,- per vierkante meter.

Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen, is absoluut geen makkelijke klus. Het is een hardnekkige soort verf die blijvende schade kan toebrengen aan je gevel in Boom. Dat maakt dat er erg voorzichtig moet worden gewerkt. Verschillende methoden kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chemisch reinigen of zandstralen. Het type ondergrond zal een doorslaggevende rol spelen bij de keuze van de juiste techniek. Ook het soort graffiti speelt een rol. Een professional maakt de juiste analyse.

Als de graffiti van de gevel is verwijderd, kan er een anti-graffiti coating worden aangebracht. Dit impregneermiddel maakt de gevel waterbestendig en de graffiti zal zich niet meer zo vlot kunnen hechten aan de muur. Lukt dat toch, zal het dankzij de coating makkelijker te verwijderen zijn. Je hebt de keuze tussen een permanenten of semi-permanente coating. Die laatste vormt maar een tijdelijke bescherming.

Voegwerk reinigen in Boom

Het kan gebeuren dat de voegen worden aangetast door een gevelreiniging. Een voeg is eigenlijk niet meer dan een laagje beton. Door de druk of de middelen die gebruikt worden, kan dit loskomen. Het is niet altijd even eenvoudig om dit te herstellen. Bespreek dus zeker met de gevelreiniger uit Boom of dit nodig zal zijn, of de firma dit meteen mee kan doen en welke kosten hiermee gepaard zullen gaan. Het laten herstellen van voegen, zal voor een structurele waardestijging zorgen van je woning. Zo zal je volledige gevel er als nieuw uitzien.

graffiti verwijderen Boom

Veelgestelde vragen over gevelreiniging in Boom

Het laten reinigen van je gevel biedt dus erg veel voordelen, maar het is aan te raden om dit werkje over te laten aan de gespecialiseerde vakman. Ben je niet zeker of jouw gevel geschikt is om te laten reinigen? En ben je bezorgd om het milieu bij een gevelreiniging? Lees dan nog even verder alvorens je een firma aanspreekt om jouw gevel te laten reinigen in Boom.

Kunnen alle soort gevels gereinigd worden?

Ja, elk type van gevel kan gereinigd worden met een daarvoor aangepaste techniek. Een zorgvuldige inspectie op voorhand is uitermate belangrijk. Het soort oppervlak speelt een cruciale rol bij het bepalen van de techniek. Elk materiaal heeft immers een andere aanpak van reiniging nodig. De staat van de wand moet eveneens in overweging worden genomen. Indien er veel schade is, is het misschien nodig om de gevel eerst te herstellen of te renoveren. Erg oude gevels laat je sowieso best over aan specialisten. Deze gevels vragen veel voorzichtigheid en precisie. Hier kan schade erg snel worden toegebracht.

Zijn gevelreinigingsmiddelen biologisch afbreekbaar?

Reinigingsmiddelen moeten gerecycleerd worden. Ze moeten dan ook worden opgevangen nadat de gevel werd gereinigd. De gevelreiniger neemt deze mee om te laten recycleren in een afvalverwerkingsbedrijf. Uiteraard zijn er veel technieken die geen reinigingsmiddelen nodig hebben, zoals stoomreinigen of zandstralen. Deze zijn volledig milieuvriendelijk.

Wat zijn de gevaren van de gevel zelf reinigen?

Met de juiste apparatuur kan je zelf je gevel reinigen, al is het niet aan te raden om dat te doen. Een goede gevelreiniging vraagt specialistenwerk. In de eerste plaats moet je goed weten welke methode van reinigen je hanteert. Elke gevel is immers uniek en vraagt een andere aanpak. Een verkeerde techniek of het foute reinigingsmiddel kan je gevel in die mate beschadigen dat deze hersteld moet worden wat vaak duurder is dan een eenvoudige reiniging. Zo kunnen poreuze steensoorten zoals zandsteen beschadigd worden als je ze te hardnekkig reinigt. Ook de ramen kunnen beschadigd geraken als je ze niet goed afschermt.  Tot slot is het geen werkje zonder gevaar. Bij een hoge gevel, zal je een hoogtewerker nodig hebben en die is niet altijd makkelijk te bedienen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Als je overweegt om je gevel te laten reinigen, vraag dan zeker meerdere offertes op vooraleer je met een gevelreiniger uit Boom in zee gaat. Vraag goed wat er allemaal in de prijs zit vervat, zodat je kan vergelijken.

Premies en btw korting

Voor het reinigen van een gevel bestaat er een premie. In de renovatiepremie zit in Categorie 1: ruwbouw opgenomen: “voegwerk van de gevel, al dan niet gecombineerd met gevelreiniging. Daarnaast kan je genieten van een btw-verlaging als je woning ouder is dan 10 jaar.

gevelreiniger Boom

Blije klanten in Boom

gevelreiniging klant

Wij wonen in een hoekwoning en een vandaal heeft graffiti op onze buitenmuur gespoten. Gelukkig konden via deze website een gevelreiniger inhuren en die heeft het er snel afgekregen.

– Hank B. – regio Boom

klant gevelreiniging

Wij wonen aan een drukke weg waardoor onze lichte gevel erg snel vies wordt. Handig dat we meerdere offertes konden vergelijken op prijs. Een goede gevelreiniger uit Boom gevonden!

– Janette de S.

Wil jij in contact komen met gevelreinigers uit Boom?